Milan Nový chystá hokejový zápas legend ke svým 70. narozeninám. Pozval nejen Jágra a Plekance

13. červenec 2022 07:51

Nejlepší střelec historie domácí nejvyšší hokejové soutěže Milan Nový se musel loni při oslavách 70. narozenin obejít bez zápasu na jeho počest. Teď se zdá, že se ho s ročním zpožděním dočká.  Možná při té příležitosti znovu vyjede na led i útočná řada Patera, Vejvoda, Procházka. Milan Nový by je rád nominoval do utkání, které chystá společně s Jaromírem Jágrem.

„Jarda řekl, že až bude v listopadu přestávka, že utkání uděláme. Bude hrát Poldi Kladno proti výběru českých legend, který trénuje Honza Havel. Tam jsou taky mistři světa,“ potvrzuje Milan Nový, který pomohl Kladnu k pěti domácím titulům a dvěma zlatým medailím na světových šampionátech. Na sklonku kariéry si zahrál v jednom útoku s tehdy ještě ne osmnáctiletým Jaromírem Jágrem. Po letech ale spolu na led znovu nevyjedou. „Já už ale na led nevyjedu,“ směje se Milan Nový, který chce sestavit tým s mladších kladenských hvězd minulosti.

František Pospíšil (vlevo) a Milan Nový. Jejich čísla (11 a 6) visí u stropu haly

Zatím nemá ještě jasnou představu o sestavě, kterou budou skládat s Jaromírem Jágrem. Příslib ale už má od Tomáše Plekance, Libora Procházky, ale taky od Ondřeje Pavelce a možná se fanoušci dočkají i znovuzrození tzv. Blue line Pavel Patera, Otakar Vejvoda a Martin Procházka.

Pohled na kladenskou lavičku, které šéfoval Milan Nový

V dresu Kladna v listopadu prý každopádně nastoupí i Jaromír Jágr. „ Určitě, musíme vyhrát,“ nepřipouští Milan Nový neúčast Jaromíra Jágra na utkání k 70. narozeninám nejlepšího ligového střelce historie. Přesný datum i konečné sestavy se fanoušci teprve dozví.

autoři: Petr Kadeřábek , Von
Spustit audio