Miluju tenhle suchý humor, glosuje Daniela Kolářová hlášky a scény z Vratných lahví

30. prosinec 2020

Žehlil jsi někdy? Tahle a mnohé hlášky z filmu Vratné lahve už zlidověly. Nevznikly z náhlého popudu. „Když Zdeněk Svěrák napíše scénář, tak si to hlídá,“ ujišťuje herečka.

„To aby se ta struktura domečku nezbortila,“ doplňuje. „Byla to připravená situace: žehlicí prkno a puštěná televize. Ono vás to baví už když to čtete, protože si to představíte. Miluju tenhle suchý humor, takže se na to člověk až těší. Myslet při práci na to, že to bude mít takovou odezvu, na to v tu chvíli není čas,“ ubezpečuje herečka v Blízkých setkáních.

Partnerství s Hanzlíkem

„Poznali jsme se při divadelní práci. Pak jsme začali být spolu hodně obsazovaní a přicházely filmové scénáře i nabídky z televize.“

Televizní seriál Taková normální rodinka z roku 1971 byl svého času velmi sledovaný. „Týden před natáčením jsme to zkoušeli ve Vinohradském divadle. Bylo to profi připravené. Měl to být jen jeden díl, ale mělo to tak obrovskou diváckou odezvu, že Fan Vavřincovou požádali, aby dopsala další díly,“ vysvětluje Daniela Kolářová.

Jak prožívá Vánoce? Dívá se na své filmy? Je složité točit seriály? Podle čeho si vybírá role? Má stále angažmá nějaké výhody? Čím se teď zabývá?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související