Místo trénování bude Robert Reichel cestovat po světě

16. březen 2017

Olympijský vítěz z Nagana Robert Reichel vymění zimní stadion na nějaký čas za vrcholky hor. Hráčskou kariéru bývalý úspěšný reprezentant uzavřel před šesti lety a teď přerušuje také tu trenérskou. Chce cestovat, relaxovat a nabírat síly.

Před časem skončil Reichel u reprezentačních mládežníků, s litvínovskými juniory letos nepostoupil do play-off. Fámy, že zanevřel na hokej a odstěhuje se do zahraničí, se podle něj nezakládají na pravdě. „Zůstanu v Litvínově, budu se chodit dívat na hokej, ale trošku si potřebuju odpočinout,“ okomentoval fámy Robert Reichel.

„Bylo to náročné, to všechno skloubit. Nezastavil jsem se od svých 16 let, žádné volno, samý stres. Všechno, jak hokej, tak trenéřina, se musí dělat na 100%. Pokud se to tak nedělá, je to znát. Musím si prostě odpočinout,“ vysvětlil Reichel.

Na to, jestli se bývalý hokejista s přezdívkou Alby do hokejového kolotoče ještě někdy vrátí, nedokázal Robert Reichel odpovědět. Hokej mi jako hráči vůbec nechybí a možná že ani tohle mi nebude chybět,“ řekl k tomu.

Roberta Reichla teď čeká nový život. Bez hokejky, ale dál s batohem v autě nebo letadle. Hokejovou vášeň vystřídá cestovatelská.

autor: dak
Spustit audio