Mistři čarodějové. Pohádka prozradí, jestli může být čarodějem i obyčejný smrtelník

29. srpen 2021

Vyprávění ze světa kouzel i obyčejných lidí o tom, jak si čaroděj dokáže poradit bez čarodějné moci. S Klárou Suchou, Oldřichem Navrátilem, Ondřejem Brouskem a dalšími. 

Účinkují: Jiří Suchý z Tábora, Kryštof Bartoš, Čeněk Vaculík, Klára Suchá, Oldřich Navrátil, Ondřej Brousek, Karel Zima, Otakar Brousek ml., Zuzana Hykyšová, Eva Saskia Burešová, Zdeněk Hruška, Samuel Baník, Václav Rašilov a František Čachotský
Napsal: Petr Hudský
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Tomáš Pernický
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: 2018

Mladý Tadeáš se stal nejlepším studentem Černé univerzity. Úspěch mu však nedokáže odpustit spolužák Černota. Jeho zloba je tak veliká a silná, že ho dovede k rozhodnutí zničit nejen Tadeáše a jeho blízké, ale taky všechny univerzitní profesory. Lstí se zmocní jejich talismanů a podrobí svět černé magii. Tadeáš sice ztratí svou kouzelnou moc, ale neztratí přátele, zdravý rozum a odvahu. Se svým kamarádem Matějem se vydají na nelehkou cestu, která je může stát i život.

Pohádku napsal pro rozhlas scenárista Petr Hudský, jehož televizní seriály Labyrint a Kriminálka Anděl i pohádky Korunní princ a Pravý rytíř, patří k oblíbeným pořadům.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Sikačová
Spustit audio