Mistrovské housle uloží do futrálu nadaný muzikant Benjamin Levíček

15. duben 2019

Stát na jednom pódiu s Debbi je pro Bena vždycky zážitek. Poprvé to zažil vloni, kdy si s ní zazpíval během charitativního koncertu Světlo pro Světlušku. Letos mu zpěvačka 2. dubna osobně popřála k výhře na třetím ročníku Hudebního večera na podporu nevidomých hudebníků, který proběhl v pražském prostoru OPERO. Nevidomý Benjamin si domů odnesl housle z dílny Václava Pikrta v hodnotě 200 tisíc korun.

Nadační fond Českého rozhlasu dlouhodobě hledá, vybírá a podporuje talentované zrakově postižené hudebníky. Nejtalentovanější mohou zazářit i na každoročně konaném koncertu pro Světlušku, podporu ale najdou i amatérští hudebníci, kteří v hudbě našli zálibu, nebo jim pomáhá k seberealizaci a radosti. Bejnamin Levíček je jedním z jeho chráněnců a se Světluškou tak dlouhodobě spolupracuje. Nový nástroj mu během hudební akce, kterou pořádá Nadační fond pro všeobecný rozvoj člověka spolu s Music Academy Prague, předali zakladatelé obou projektů Pavel Kopačka a Alexandr Smutný. Ten je také členem kapely Jelen stejně jako její frontman Jindra Polák, který se ke gratulaci na začátku dubna připojil. Mnoho dalších hudebních úspěchů pak Benovi popřál také loňský kandidát na prezidenta České republiky Jiří Drahoš.

Doufejme, že Ben bude na získané housle hrát co nejvíce, protože tyto strunné nástroje „zrají“ tím lépe, čím častěji s nimi jejich majitelé muzicírují.

Spustit audio