Mistrovství světa doma v Táboře je velká motivace, hledí k roku 2024 cyklokrosař Adam Ťoupalík

18. říjen 2021

Cyklokrosová sezona je ohromně náročná a také bohatá. Jedním z jejích vrcholů bude 14. listopadu závod světového poháru v Táboře. Pojede se v prověřeném areálu Komora a na startu nebude chybět Adam Ťoupalík. 

Adam Ťoupalík prožil stejně jako další sportovci nezáviděníhodné období. Programem závodů zacloumal covid. „Teď už mám za sebou skoro kompletní silniční sezónu a uvidíme, jaké ještě závody do konce roku pojedu, jestli si protáhnu sezónu cyklokrosem,“ říká.

Jihočech z Tábora stále v hlavě tíhne k cyklokrosu. Není ale jednoduché se ze silnice přeorientovat na terén. „Úplná legrace to není. Je to sice pořád kolo, výkon je podobný, ale člověk se musí dostat do rytmu té techniky, trochu se sžít s kolem,“ líčí.

V Táboře se pojede 14. listopadu světový pohár a hlavně v roce 2024 mistrovství světa. „Z mého pohledu je to ještě daleko. Už jsem mistrovství světa v Táboře zažil v roce 2015 a vrátit se tam po devíti letech by bylo hezké, ale uvidíme, co za tři roky bude. Každopádně domácí mistrovství světa je velká motivace,“ dodává Adam Ťoupalík.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související