Mistrovství světa v hokeji v roce 2024 bude hostit i Ostrava

9. srpen 2021 13:35

Hokejové mistrovství světa v roce 2024 uspořádá vedle Prahy taky Ostrava. Dnes prezident Českého hokeje Tomáš Král podepsal v Ostravě se statutárním městem a Moravskoslezským krajem smlouvu o spolupráci. Oba subjekty by měly přispět na pořádání šampionátu třiceti miliony korun.

Jsem nesmírně potěšen, že si Mezinárodní hokejová federace vybrala znova Českou republiku jako místo konání Mistrovství světa 2024, ještě raději jsem pak za to, že šampionát se uskuteční i u nás v Ostravě, v naší městské hokejové hale. Jsem si jist, že se nám, jako doposud, podaří udržet laťku organizace celé akce hodně vysoko, a že těch více než 14 dní bude pro Ostravu opět hokejovým svátkem, který si nejen hokejisté, ale hlavně fanoušci pořádně užijí," řekl ostravský primátor Tomáš Macura (ANO).

Hejtman Ivo Vondrák (ANO) připomněl, že světová hokejová elita se na českém území představí pojedenácté v historii, poprvé to bylo v roce 1933, naposledy v roce 2015.

Věřím, že si za tři roky užijeme nezapomenutelný šampionát, a že naši skvělí fanoušci přinesou českému týmu štěstí a třeba i nějakou medaili," uvedl Vondrák.

Rekordní návštěvnost v roce 2015 

Jedna z nejsledovanějších sportovních akcí na světě se v Česku naposledy konala v roce 2015. Tehdejší mistrovství, které se uskutečnilo v Praze a Ostravě, bylo hodnoceno jako nejlépe zorganizované mistrovství v historii Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Byl navíc zaznamenám i rekordní počet diváků v arénách, který nebyl dosud překonán.

Ostrava tradičně nabízí jak zúčastněným mužstvům, tak fanouškům a všem ostatním hostům skvělé podmínky. Nepochybuji, že stejně tomu bude i v roce 2024 a že se znovu společně pokusíme překonat historický rekord v návštěvnosti," uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Semifinále a finále v Praze

Mistrovství světa IIHF 2024 se bude konat od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě. Zúčastní se ho 16 nejlepších týmů z celého světa. Týmy budou rozděleny do dvou skupin, v každém pořadatelském městě se pak odehraje 28 utkání základní skupiny a dvě čtvrtfinálová utkání. Semifinálová a finálové utkání se podle pravidel IIHF uskuteční v Praze.

autor: ddp | zdroj: ČTK
Spustit audio