Mluvme spolu, nenechme se ovládat davovou hysterií a buďme hrdými Čechy, to je přání Martina Zounara

1. leden 2023

Šampus, dobré uzeniny, klobásky a geniálně obložený chlebíček nechyběl na Silvestra u herce Martina Zounara, který se stále představuje jako Hradečák. Po 25 letech úspěšného kočování letos zakotvil v divadle Metro. 

Herec Martin Zounar má svůj pracovní stolek, stejně jako měl jeho táta v hradeckém divadle. Je to tam nové, voňavé, jak říká jeho herecký kolega Toníček Procházka: „Ještě to není herecky zaprděné.“

Čtěte také

V rozhovoru s Pavlou Kindernayovou vzpomínal Martin Zounar na doby v Národním divadle, kdy se setkával s takovými hereckými osobnostmi, jako jsou Radovan Lukavský, Josef Kemr nebo Martin Růžek.

Jak moc se od té doby herecké prostředí změnilo? Existují ještě rodinné kluby? Řeč přišla také na sexy jizvu na tváři Martina Zounara a na jeho lásku k horám a lyžování. Prý už teď zapne lyžáky a nemusí jezdit s rozepnutými přaskami.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.