Moje trvalá zaznamenala posun k horšímu, usmívá se zpěvák Ondřej Hejma

11. březen 2021

Zpěvák Ondřej Hejma si k sedmdesátinám nadělil album Dáreček. A v Blízkých setkáních prozradil, proč k němu patří i označení Černý kůň.

„V čínštině se Černý kůň řekne Heima. Já jsem studoval sinologii a tam měli všichni svá čínská jména. Dnes už je moje znalost vetchá. Písničku Modrá máme natočenou i v čínštině, zpívali jsme ji turistům na mostě v Českém Krumlově. Byla to pro ně bizarní podívaná,“ popisuje hudebník.

Poprvé jsem dělal CD bez termínů

Ondřej Hejma do studia přišel trochu netradičně v kulichu. „Každý z branže je trošku ješita. A já jsem už nebyl u kadeřnice několik měsíců. Moje trvalá, kterou si už dělám strašně dlouho, zaznamenala posun k horšímu. Jinak kulicha nenosím,“ vysvětlil.

Při koncertě se lidi Ondřeje Hejmy ptají, jestli ho už neotravují starší písničky. „Ten koncert je postavený na písničkách, které lidi znají. Zařadit novou není jednoduché, ale věřím, že Evropanka se prosadí. Písničky na CD Dáreček vznikaly pět let. Buď před publikem zaberou, nebo nezaberou. Ale poprvé jsem dělal CD ve vlastní režii, bez nějakých termínů.“

Jak bude vypadat nový kanál Ondřeje Hejmy na YouTube? Které knihy napsal za minulou dekádu? Jakého má psa a proč s ním chodí v noci na procházky?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související