Mora řeší Konrádovo zranění. Stejně jako minulou sezonu pomůže Hanákům Jakub Sedláček

26. říjen 2022 10:30

Olomoucký hokejový tým ve svém kádru vítá staronovou posilu. Na (zatím) krátkodobou spolupráci se dohodl s brankářem Jakubem Sedláčkem, který na Hané působil už v minulé sezoně. 

Vedení kohoutího celku tak reaguje na zranění jedničky Branislava Konráda, který po první třetině odstoupil z pátečního utkání proti Litvínovu. Zranění si pravděpodobně vyžádá u zatím ve výborné formě chytající slovenské opory delší čas.

Proto Hanáci sáhli k ověřené posile. „Kvůli absenci Braňa Konráda jsme se rozhodli doplnit brankářský tým o zkušeného brankáře, který již dobře zná zdejší prostředí. V loňském roce nám velmi pomohl a víme, co od něj můžeme očekávat,“ komentuje na webu HC Olomouc příchod Jakub Sedláčka generální manažer Mory Erik Fürst.

V minulé sezoně se stejný transfer upekl zhruba o měsíc dřív, na konci září. Tehdy ale byly okolnosti úplně jiné. Konrád po vážném zranění v přípravě absentoval nakonec až do 23. prosince. 

Čtěte také

Sedláček, který byl bez angažmá, tedy stejně jako teď, nakonec odchytal za Moru osm utkání, v nichž průměrně kryl 91,4 procent střel soupeřů. Osvědčil se, ale po dvou měsících v Olomouci se rozhodl využít nabídky brněnské Komety. Tam se ukázal ve 12 zápasech, ale na další spolupráci se na jihu Moravy nedohodl. Na nové angažmá čekal až doteď. Dvojici vytvoří s Janem Lukášem.

Zda z toho tentokrát bude delší působení, se teprve ukáže. Olomoucký celek nicméně ve zprávě uvedl, že jde o spolupráci do konce listopadu s možností následného prodloužení.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio