Motor hraje semifinále první ligy. V prvních dvou zápasech neuspěl

16. březen 2016

Hokejisté Českých Budějovic bojují s pražskou Slavií o postup do finále první ligy. Úvodní zápasy semifinále jim ale nevyšly. Ve druhém utkání podlehli Slavii 1:5. Úvodní branku dostal Motor v sedmé minutě po velmi kuriózní situaci.

Zápas v Českých Budějovicích se znovu hrál ve vynikající atmosféře. Domácí tým začal obrovským náporem. Přišla sedmá minuta. Obránci Slavie nevěděli kam dřív skočit. V oslabení ale přišla přihrávka domácího Zíba Markovi a byl z toho rychlý brejk.

„Měli jsme přesilovku, já jsem dostal přihrávku od Zíby od modré, chtěl jsem jet k bráně, ale zakopl jsem. Oni ujeli a dali z toho gól,“ popisoval Ladislav Marek, nešťastný aktér zmiňované situace.

Málo platné bylo, že Motor vstoupil do druhého zápasu semifinálové série velmi aktivně. „Myslím si, že jsme vstoupili dobře, udělali jsme si spoustu šancí, ale bohužel,“ dodal Ladislav Marek.

To Slávisté si pochvalovali. Střelec prvního gólu Tomáš Jiránek nabídkou chybujícího protivníka nepohrdl. „Vypadl puk na modré čáře, já jsem vystartoval. Pak už jsem nějak nemohl, zavřel jsem oči, pustil to tam a byl z toho naštěstí gól,“ komentoval.

Slavia vede v semifinále 2:0, v následujících zápasech bude mít dvakrát výhodu domácího prostředí.

Českobudějovičtí doráželi na soupeřova brankáře, ale marně
autor: kaj
Spustit audio