Možná se zapíšu do sportovních dějin jako ten, kdo nikdy nebyl na olympiádě, stýská si slalomář

10. červen 2021
Na férovku s V. Hradilkem

Slovenský reprezentant ve vodním slalomu Alexandr Slafkovský definitivně ztratil šanci kvalifikovat se na olympiádu. Na Světovém poháru v pražské Troji ale i přesto závodit bude. „Je to jeden ze závodů, na který se těším. Atmosféra je tady vždy neopakovatelná,“ popisuje Slafkovský, který se svými kolegy ze Slovenska získal už devětkrát za sebou titul mistra světa v závodě družstev. „Je to úžasná podívaná. To, co se nám podařilo, se zapíše do historie vodního slalomu navždy.“

Jak dlouho se dá ve vodním slalomu udržet na světové špičce? Je těžší vyhrát světový pohár, nebo olympiádu? A jaká je budoucnost vodního slalomu na Slovensku? Poslechněte si celý rozhovor Vavřince Hradilka se slovenským slalomářem Alexandrem Slafkovským.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport

Světový pohár ve vodním slalomu startuje v pražské Troji už v pátek 11. června. Na startu se představí všichni čeští olympionici, kteří se chystají do Tokia, a také čerstvý trojnásobný mistr Evropy na kajaku Vít Přindiš. Celý víkend pro vás bude přímo na místě připravovat reportáže a živé vstupy redaktor Radiožurnálu Sport Jakub Marek.

autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související