Můj normální život je vlastně podobný karanténě, říká slovenský rapper Edúv Syn

3. duben 2020

Dalším účastníkem Paternoster Session Radia Wave byl v Praze žijící slovenský rapper Matej Myslovič vystupující pod pseudonymem Edúv Syn. Ten na sebe poprvé více upozornil loňským dlouhohrajícím debutem Karel Gott Je Mŕtvy Keď Hralo Rádio. V něm se odráží temnota, bezvýchodnost i jistá ironická nesmyslnost současnosti spolu s otevřenou reflexí duševních nemocí. V rozhovoru prozradil, jak vnímá situaci okolo pandemie i její případnou inspiraci.

A jaká pro něj byla cesta naším výtahem, který nikdy nestaví? „Bylo to jako u Harryho Pottera, tam měli taky takové výtahy. Ten výtah je pomalejší než já, když jdu po schodech, ale bylo to zábavné,“ zhodnotil svůj zážitek Edúv Syn. Pro novou Paternoster Session zvolil skladbu Tŕne. „Ta skladba je pomalá, smutná, bolavá a dostatečně dlouhá, abych ji odehrál alespoň na dvě kola při cestě páterem,“ doplňuje výběr skladby Edúv Syn.

„Můj normální život je vlastně podobný karanténě,“ říká slovenský rapper. Matej většinu svého času tráví doma nebo v práci. Oproti současné situaci tak rozdíl nijak zásadně nepociťuje. Pro domácí izolaci má ovšem několik hudebních tipů. Doporučuje kapelu Drť složenou ze slovenských a maďarských hudebníků v čele s Michalem Kaščákem nebo slovenskou sestavu Shallov.

Už příští týden se v Paternoster Session Radia Wave představí hudebnice Amelia Siba.

Kterou knihu Matej právě čte? A kdy se dočkáme nové hudby? Poslechněte si celý rozhovor.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.