Musíme zjednodušit hru a nesnažit se vyučovat hokej, říká po porážce od Rakouska útočník Jakub Flek

Čeští hokejisté dostali sami sebe pod tlak před dalším programem zápasů základních skupin na mistrovství světa. Na turnaji v Tampere zatím porazili jen Velkou Británii a do dalšího utkání půjdu sice možná už s Davidem Pastrňákem, ale také s pouhými čtyřmi body ze třech zápasů. Navíc tým trenéra Jalonena v závěru skupiny čekají silné týmy Finska a USA. ,,Musíme hrát tvrdý, účelný hokej a zjednodušit hru," míní po historické porážce od Rakouska útočník Jakub Flek.

Po úspěšných přípravných turnajích a zprávách o posilách z NHL dostal český národní tým na šampionátu už druhou facku. Historická porážka s Rakouskem donutí trenérský štáb v čele s Kari Jalonenem k hlubší analýze výkonu. ,,Některé situace jsme zbytečně přehrávali, čehož se musíme do příště vyvarovat. Příjezd Davida Pastrňáka i Davida Kämpfa by nám mohl pomoci i v hlavách a zlepšit naše výkony," věří v lepší zítřky útočník Jakub Flek.

Čtěte také

Krátce po příletu ze zámoří už do zápasu proti Rakousku nastoupil i obránce Michal Kempný. Bohužel úspěšný vstup nezažil. ,,Na ledě jsem se cítil dobře, mrzí mě ale, že zápas neskončil vítězně a nemohl jsem si v závěru zazpívat českou hymnu. Co se stalo, už nezměníme. Musíme to hodit za hlavu a jít zápas od zápasu," říkal bezprostředně po nepovedeném utkání obránce Washingtonu.

Český tým vyhlíží přílet hlavní hvězdy z NHL Davida Pastrňáka a věří, že jeho zapracování do sestavy zvedne kvalitu hry o nějaký ten level výše. Další utkání čeká tým trenéra Jalonena ve čtvrtek od 19:20 proti Lotyšsku. Další zaváhání s papírově slabším soupeřem už si hokejisté nemohou dovolit.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května Česko - Rakousko 1:2 po samostatných nájezdech
  • 19. května Česko - Lotyšsko 5:1
  • 21. května od 19:20 Česko - Norsko
  • 23. května od 15:20 Česko - USA
  • 24. května od 19:20 Česko - Finsko

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí světového šampionátu.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: František Kuna , rej
Spustit audio

Související