Muž je alergický na vlastní sperma a jiný chlapík hrál během operace mozku na saxofon. To jsou nej zprávy minulého týdne

21. říjen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmáslovější dortíky ze zpravodajské cukrárny. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy ze světa i regionů.

Ivanu jako fanynku medicíny zaujala zpráva o tom, že pětatřicetiletému italskému hudebníkovi lékaři diagnostikovali nádor na mozku. Tumor mu byl odstraněn během náročné operace, která trvala devět hodin. Pacient během ní musel zůstat při plném vědomí, její průběh dokonce strávil hrou na saxofon.

Zuzana byla šokována podobně bizarní informací: sedmadvacetiletému muži se po sexuálních aktivitách objevovala vyrážka na kůži doprovázená kašlem a rýmou. Příznaky onemocnění jeho sociální život omezovaly natolik, že se vyhýbal milostným vztahům. Podle lékařů muž trpěl vzácným postorgasmickým syndromem.

Nesměla chybět ani nějaká ta krimi zpráva z Moravy. Hádáme se s bratrem, volal muž z Brněnska policisty. Omylem jim ukázal konopí pěstované na zahrádce.

Je mezi záhonem s marijánkou, toxickým spermatem a operovaným saxofonistou nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.