Na Karlínské scéně Regina se uskuteční Dny s Karlem Zemanem

20. červen 2018

Karlínská scéna Regina nabídne v červenci kromě letního kina, divadla a koncertů také dva tematické Dny s Karlem Zemanem. Ty přinesou jedinou letní projekci filmů Ukradená vzducholoď a Baron Prášil na velkém plátně v Praze, ale také autogramiádu a diskuzi s výtvarnicí Ludmilou Zemanovou, prohlídku řídící jednotky vzducholodě a výtvarné kreativní dílny. Akce se uskuteční ve spolupráci s Muzeem Karla Zemana.

První tematický Den s Karlem Zemanem s projekcí filmu Ukradená vzducholoď se uskuteční v úterý 3. července od 16 hodin v zahradách Českého rozhlasu v Karlíně. Připraven je tematický program pro celé rodiny, během kterého si zájemci mohou vyrobit létající vzducholoď poháněnou héliovými balónky, vstoupit do modelu řídící jednotky vzducholodě a prohlédnout si měřící zařízení nebo zhlédnout řadu ukázek, fotografií a fotomap pořízených vzducholodí.

Seznámit se s výtvarnicí Ludmilou Zemanovou, dcerou Karla Zemana, bude možné na autogramiádě začínající v 19.30 hodin. O hodinu později bude následovat diskuse, při které Ludmila Zemanová představí svou tvorbu, zavzpomíná na práci se svým otcem nejenom na filmu Ukradená vzducholoď a podělí se o zákulisní příběhy. Projekce filmu Ukradená vzducholoď začne přibližně v 21.30 hodin.

Druhý tematický Den s Karlem Zemanem spojený s projekcí filmu Baron Prášil začne v neděli 22. července od 16 hodin výtvarnými dílnami. Projekce filmu začne přibližně v 21.30 hodin.

Oba dva dny doplní desková výstava o Karlu Zemanovi a Muzeu Karla Zemana, vědomostní hra Mezi literaturou a filmem propojující knižní předlohy s filmy Karla Zemana a mnoho dalšího.

Čas začátku promítání je orientační v závislosti na době setmění. Jednotné vstupné na oba dva dny je 80 Kč, děti do 1 metru v doprovodu dospělého zdarma. Změna programu vyhrazena.

Předprodej probíhá na webových stránkách eshop.muzeumkarlazemana.cz. Pouze při koupi v předprodeji získáte navíc 30% slevu na vstup do Muzea Karla Zemana.

Další informace najdete průběžně na webu reginadabpraha.cz, na facebookovém profilu a samozřejmě i ve vysílání pražské digitální rozhlasové stanice Regina DAB Praha, která z karlínské budovy vysílá a dala proto Karlínské scéně své jméno.

Spustit audio