Na letní olympiádu nikdy nezapomene. Syn Romana Koudelky se narodil při závodu kajakářů

6. únor 2018

Jestli si mohou najít skokani na lyžích v roce chvilku klidu, je to čas v srpnu. Sportovci zimních sportů sice v létě také trénují, ale nemusí aspoň jezdit na jeden závod za druhým. Roman Koudelka má s tímto obdobím spojenou i letní olympiádu v Riu de Janeiru.

Samozřejmě na ní nezávodil. Stalo se něco ještě lepšího – při živém přenosu Radiožurnálu, který hrál přímo na porodním sále, se jeho manželce narodil syn Karel. Rok a něco poté už seděl malý Karel našemu reportérovi Tomášovi na klíně v Lomnici nad Popelkou při natáčení dokumentu Olympijský rok. A jeho táta mezitím vyprávěl, jak si s ním užívá chvíle volna.

„Snažím se s ním kravit,“ vyprávěl Roman Koudelka. Syna bere třeba na koupaliště. „To je pro mě nejvíc a užíváme si to oba dva.“ Novopečený tatínek ale přiznal, že když jeho syn nemá zrovna den, je to těžké i pro jeho psychiku.

Olympijský rok 2018

Malý Karel a jeho maminka, manželka Romana, Andrea Koudelková jsou největšími oporami českého skokana. A v této olympijské sezoně je potřebuje nejvíc. Aktuální sezona se totiž moc nedaří.

To nejdůležitější v životě ale už Roman má. Začátky vztahu mezi Andreou a Romanem byly sice divoké, dnes si však užívají rodinné idylky a staví spolu nový dům.

autoři: kyk , had
Spustit audio