Na mítink do Kladna přijede světová desetibojařská špička

21. květen 2009

Kladenský stadion Sletiště opět přivítá desetibojařský TNT Fortuna Meeting . Třetí ročník se uskuteční ve dnech 23. a 24. června. Jeho největší hvězdou bude světový rekordman Roman Šebrle. Tradičním mediálním partnerem je také Český rozhlas Region. Více už prozradí Pavel Petr...

Po mimořádně úspěšném prvním a druhém ročníku vícebojařského závodu TNT - Fortuna Meeting se na kladenském stadionu znovu sejde světová špička v této disciplíně, aby navázala či překonala výkony z prvních dvou ročníků.

"Mítink si získal vynikající pověst u nás i v zahraničí, což se projevuje v jednání se závodníky, kteří jsou velmi vstřícní," říká ředitel závodu Zdeněk Lubenský. A jeho slova potvrzuje i manažer mítinku Tomáš Dvořák. "Startovní pole bude letos květnaté - samozřejmostí je účast Romana Šebrleho, kterému bude konkurovat stříbrný z Olympijských her Andrej Kraučanka nebo Maurice Smith, který byl druhý za Romanem na Mistrovství světa v Ósace," říká Dvořák, který ale sám na start nenastoupí. "V době, kdy jsem sám závodil, jsem většinu sil věnoval výkonům na dráze a teď je pro změnu příhodný čas, abych pomohl s organizací tohoto závodu," dodal trojnásobný mistr světa v desetiboji.

Tomáš Dvořák

Po rakouském Götzisu se ve všech základních ukazatelích stal závod v Kladně jasně druhým nejúspěšnějším světovým mítinkem a vzhledem k zájmu předních závodníků o start v roce 2009 lze předpokládat ještě vyšší úroveň.

Dokument o loňském ročníku kladenského mítinku natáčel i americký štáb pro pořad Gillette World Sports, který byl vysílán během Olympijských her v Pekingu do 120 zemí světa.

autoři: ppe , Von
Spustit audio