„Na oslavu deseti let založení kapely jsme si ve zkušebně zahráli šipky,“ říkají Vložte kočku

9. leden 2018

Kluci z Vložte kočku mají za sebou rušný a hektický rok. Vydali desku Klub Bublinka, se kterou se projeli po celém Česku, aby turné 10. ledna zakončili v pražské La Fabrice. Zde mimo jiné oslaví i desáté výročí od svého založení. Těsně potom, co se od nástrojů přesunuli ke krátkému rozhovoru, jsme se bavili mimo jiné o jejich novém minimalistickém videoklipu k tracku Mikrofon.

„Klub Bublinka je vlastně první dlouhohrající deska, kterou jsme natočili ve třech, bez pianisty,“ odpovídá houslista Jiří Konvalinka na otázku, v čem se nejnovější album Vložte kočku liší od těch předchozích, a dodává, že na Klubu Bublinka se víc ozývají synťáky a chybí klavír.

Vložte kočku hráli v roce 2015 na Radio Wave Stimul Festivalu po boku newyorských experimentátorů Battles, předskakovali taky post-rockovým Explosions in the Sky. Obě kapely mají rádi, jejich vlastní písničky byly ale vždycky osobité. „Všechno, co se nám líbí, nás nějakým způsobem inspiruje, ale doufám, že nikoho nekopírujeme,“ skáčou si členové kapely do řeči.

Všichni z Vložte kočku jsou aktivní a činorodí i mimo tuto Andělem nebo Vinylou oceněnou formaci. Jiří vystudoval DAMU a herectví se stále věnuje, bratři Cyril a Kryštof Kaplanovi působí i v noise-popovém projektu Kaplan Bros. Právě oni Vložte kočku podpoří na jejich narozeninovém koncertě ve středu 10. ledna v klubu La Fabrika.

Pusťte si celou studio session a přijďte si Kočku poslechnout živě!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.