Na ostrově Bol si budete připadat jako v americkém seriálu

2. červenec 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Chorvatům se zřejmě líbí americké seriály - podle jednoho z nich si upravili k obrazu svému známou oblázkovou pláž Zlatý mys na Bolu. Ve Splitu upravovat nemusí nic - obnovit v původním rozsahu naopak hodlají družební styky s Ostravou.

Pokud se chystáte vyrazit na snad nejznámější chorvatskou oblázkovou pláž Zlatý mys na ostrově Bol, pak se připravte na kulisy jako z amerického seriálu Pobřežní hlídka. Chorvaté si z populárního seriálu vypůjčili snad všechno od uniforem přes strážní věž až po chování plavčíků, kteří dbají na dodržování klidu. Agentury ale mlčí o tom, zda i plavčice vypadají podobně, jako ty z hollywoodské produkce.

Město Split má zájem o obnovení družebních styků s Ostravou. Intenzivní kontakty se datují do sedmdesátých let minulého století, od té doby visí na splitské radnici i znak města Ostravy. Podle starosty Splitu pana Boroše je právě čas na obnovení spolupráce.

Zítra má být v Dalmácii skoro jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat v rozpětí 29 - 34 stupňů. Ve vnitrozemí Chorvatska a na Istrii naopak čekejte bouřky a nárazový vítr.

autor: lcz
Spustit audio

Více z pořadu