Na padesátém ročníku Velké ceny Ústí nad Labem zářili boxeři Kuby

26. květen 2019

Jubilejní ročník mezinárodní Velké ceny Ústí nad Labem v boxu zůstal ale bez českého vítěze.

V silné konkurenci se domácí borci neprosadili. Naopak roli favoritů potvrdili hvězdní Kubánci. Pět ze šesti se jich radovalo z turnajového vítězství.

Kubánci ústeckou akci nepodcenili a ředitele turnaje Svatopluka Žáčka potěšilo, že nedorazili obchodovat s doutníky. „Na výlet nepřijeli v žádném případě, ani prodávat cohiba, přijeli boxovat. Například Arlen Lopez, to je pohádka,“ říká v nadsázce Svatopluk Žáček s tím, že Lopez není nadarmo olympijským vítězem.

Kubánští boxeři výrazně zvedli úroveň jubilejního ročníku Velké ceny. „Vidí to i laik. Pochválila je i má žena, které se box většinou nelíbí a není fanynka,“ usmíval se Žáček.

Potvrdil to také český boxer Artur Šachbazjan, byť na kubánského soupeře v tomto ročníku nenarazil: „Kubánci jsou na obrovské úrovni. Když se na to podívám, nepotřebují boxovat ani na sto procent. Jdou si to užít a na výhru jim to stačí.“

„Snažím se od nich některé údery okoukat a při sparingu pak nacvičit,“ dodává Šachbazjan. Ten měl smíšené pocity z toho, že mu turnajové rozlosování Kubánce do cesty nepřisoudilo.

„Z jedné strany jsem byl rád, ale z druhé strany mě to mrzelo, protože by to pro mě byla čest, zaboxovat si s někým takové úrovně,“ řekl Artur Šachbazjan.

Šachbazjan byl nejlepším českým boxerem. Až v semifinále totiž prohrál s Brazilcem Oliveirou.

autoři: David Kalvas , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související