Na postup ze čtvrtfinále nestačil ani jeden z nejlepších výkonů české parahokejové reprezentace v historii. O páté místo si Češi zahrají proti Italům

10. březen 2022

Byl to jeden z nejlepších výkonů české parahokejové reprezentace v historii, ale ani ten nestačil na vytoužený postup do semifinále. Čtvrtfinálová porážka 3:4 s domácí Čínou posílá Čechy jen do pátečního boje o páté místo proti Itálii. „Měli trošku víc štěstíčka, poslední gól dali zase z nějaké skrumáže a my bohužel nedali branky, které jsme potřebovali. Na Italy do toho určitě půjdeme naplno a ukážeme, že ten hokej umíme,“ vzhlíží už k pátečnímu duelu opora týmu Krupička.

Češi zahájili turnaj přesvědčivým vítězstvím 5:0 nad Itálii, v druhém duelu skupinové fáze podlehli Číně 2:5 a o čtvrtfinálovou vstupenku se hrálo ve federálním derby. Stalo se vůbec poprvé v historii, že se na zimních paralympijských hrách střetly reprezentační výběry České republiky a Slovenska. Roli favorita zvládl tým kolem opory Zdeňka Krupičky bravurně a nad Slováky zvítězil jasně 3:0. Do čtvrtfinále postoupil z druhého místa.

V bitvě o postup do semifinále nepříjemnému soupeři z Číny srdnatě vzdoroval, ale nakonec po boji 3:4 padl. Rozhodující gólový úder domácí parahokejisté zasadili jen 111 sekund před koncem třetí třetiny. Branky Čechů v zápase vstřelili Michal Geiger, Václav Hečka a Alex Ohar.

Čeští bojovníci budou chtít olympijský turnaj zakončit tak, jak ho zahájili, a to výhrou nad Itálií. Duel o konečné páté místo má úvodní buly naplánováno na pátek 11. března v 9:05. 

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás