Na Potočného fanoušci hučeli. Odpověděl jim vítězným gólem

16. říjen 2016

Trpělivost a důvěra se vyplácí nejen v životě, ale také ve sportu. Příkladem budiž souboj 10. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Zlínem. Severočeši vyhráli 2:0, když rozhodující gól dal Roman Potočný. Toho by přitom nespokojení fanoušci už o přestávce usadili na lavičku. Trenér Šmejkal ale svého útočníka podržel a ten se mu odměnil klíčovou trefou.

Přitom to vypadalo, že ho nároční diváci spíše vypískají. Levonohému útočníkovi se nedařilo, míče mu odstakovali od kopaček. Nakonec mu ale fanoušci tleskali. "Nehrál jsem dlouho, věděl jsem, že to nebude takové. Říkal jsem si, ať si pískaj. Každý to slyší, co diváci hučí bučí. Tak ať hučej. Jsem zvyklý, hučí furt," nenechal se Potočný otrávit.

Sám cítil, že není v nejlepší pohodě. Pak dal ale rozhodující branku. "Náplast to asi byla. Nebyl jsem se sebou spokojený, ale diváci jsou od toho, aby podpořili a oni mě potápěli. Za to jim nepoděkuji. Proto jsem šel ze hřiště s hlavou dolů. Vím, že jsem nepředvedl ani třeba můj standard. Jsem rád za gól," prohlásil Potočný.

Tepličtí začali dobře, první poločas ale nakonec dohrávali v křeči a nejvíc to bylo vidět právě u Potočného. Přesto kouč Daniel Šmejkal neuvažoval, že by ho už o přestávce vystřídal. "V druhý části první půle jsme měli pár ztrát, znervózněli. I Roman. Neměli jsme v plánu střídat. Mužstvo se uklidnilo a jsme moc rádi, že to tam Romanovi padlo," řekl teplický trenér Šmejkal.

Skláři jako první připravili porážku Zlínu, navíc na svých Stínadlech vyhráli po deseti zápasech a osmi měsících. Ukončili tak klubovou historicky nejčernější sérii. "Rozhodně je to cenná výhra. Bodové uklidnění. Konečně jsme doma prolomili tu sérii," ulevil si po premiérové domácí výhře střelec druhé teplické branky David Vaněček. Ten měl jasno, co zápas rozhodlo. "Upřímně, že jsme neinkasovali v první půlce. Od tyčky to šlo pryč. Tam jsme přežili klinickou smrt. V druhý půli jsme začali hrát líp, měli víc šancí a mohli vyhrát i vyšším výsledkem," uvedl Vaněček.

autor: dak
Spustit audio