Na ruský balet nedám dopustit, říká tanečník a choreograf Vlastimil Harapes

15. listopad 2022

Tanečník a choreograf vypráví, že ho bavily nejprve lidové tance. Zamýšlí se nad tím, jaká jsou úskalí mezinárodního baletního souboru a proč má dnes odpor k pohybu.

Připravila: Tajana Mančalová
Zvukový mistr: David Dibelka
Natočeno: 2022

„Víte, já jsem fatalista. Beru život tak, že to, co má přijít, přijde a to co nemá přijít, nepřijde. Dneska, když mi někdo říká pojď tancovat nebo tak, já s oblibou říkám ‚Ne, tancovat já nejdu. Já mám odpor k pohybu.‘ Tak se všichni smějí. Ale samozřejmě, že to tak není. Jenom jsem pohodlný a líný, protože ten věk to přináší. Že by se mi stýskalo po pohybu, to nemůžu říct,“ svěřuje se tanečník a choreograf Vlastimil Harapes v podcastu Momenty.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

16. 11. Malíř a sklář Vladimír Kopecký
18. 11. Herečka, režisérka a scenáristka Lída Engelová

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Spustit audio

Související