Na Spartu by přišlo i 10 000 diváků

29. září 2012
Zprávy z

Jihlavští fotbalisté v pátek večer znovu potěšili své fanoušky, když přehráli Příbram 2:1. Vysočině hodně pomohl soupeř, který si sám v druhé minutě zápasu dal gól. Druhou branku Jihlavy vstřelil nejlepší kanonýr ligy Stanislav Tecl. Domácí sedačky byly zaplněné, kdyby byl prostor, na příští zápas se Spartou by prý přišlo i 10 000 diváků.

Domácí záložník Marek Jungr mohl po úspěšném utkání rozdávat radost: „Je to naše první sezona v první lize a všichni se chceme ukázat. Hrajeme týmově, ale chybí nám trocha klidu, zvlášť když vedeme. Fanoušci jsou skvělí, chceme jim dělat radost a dávat hodně gólů.“

Druhou branku Jihlavy vstřelil Stanislav Tecl

Nadšení mnoha příznivců ale možná kalí fakt, že se na některá utkání nedostanou. Jihlava má totiž nejmenší stadion v lize s kapacitou 4082 míst. Případná stavba další tribuny by samozřejmě byla nákladná. Marek Jungr si myslí, že by se část stadionu mohla dostavět: „Když budeme podávat dobré výkony, tak já myslím, že vedení klubu bude svolné. Alespoň část další tribuny by se mohla postavit.“ Ředitel klubu Zdeněk Tulis by určitě rád nabídl fanouškům nějakou tu sedačku navíc.

Po zápase s Příbramí, kdy byly domácí sedačky zaplněné, řekl: „Samozřejmě jsme rádi, že je vyprodáno. Víme, že náš stadionek je malý, ale útulný. Pokud nás diváci budou tímto zájmem neustále nutit, my budeme přenášet tu jejich touhu na zastupitele města a kraje a budeme usilovat o to, abychom minimálně jednu tribunu za brankou postavili, a tím pádem kapacitu rozšířili minimálně o dva, dva a půl tisíce diváků. Za tři týdny přijede do Jihlavy pražská Sparta. Pokud by prý kapacita stadionu byla 10 000, tak by ji klub vyprodal," předpokládá Zdeněk Tulis.

autor: jak
Spustit audio