Na větvi s Halinou jsou publicista a scenárista Ivo Šmoldas a herečka Michaela Kuklová

22. březen 2021

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou herečka Michaela Kuklová a publicista Ivo Šmoldas. Jde o záznam přenosu z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

PhDr. Ivo Šmoldas může budit zdání zádumčivého introverta, ale jen do té doby, než mu dáte slovo. Přirozený šarm, nezbytný nadhled a v neposlední řadě láska k mateřskému jazyku, to všechno jsou důvody, proč byste měli jeho rozhlasové povídání vnímat jako duševní relaxaci.

Nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a překladatel je navíc v pramenech označován i jako básník.

To ovšem pan doktor zdvořile odmítá a jak je jeho dobrým zvykem i vtipně vysvětluje. To všechno vám nabídne jistě i v pořadu Na větvi s Halinou.

Michaela Kuklová

Michaela Kuklová se do paměti veřejnosti zapsala jako pohádková princezna. Nyní, jak sama říká, je v divadelní etapě.

Michaela Kuklová začala po vystudování pražské DAMU hostovat ve věhlasném Činoherním klubu, zažila dokonce slavnou éru Rudolfa Hrušínského, Libuše Šafránkové, Josefa Abrháma a Petra Čepka. „Měla jsem tam zážitek, kdy ani jedna ze dvou hereček, které se v představení střídaly a chodily až na druhou půlku, nedorazily. Oblékli mě tak do kostýmu, strčili mi dvoustránkový scénář pod oči a poslali mě na jeviště,“ vzpomíná herečka.

Na jevišti se Michaela Kuklová nevyhýbá žádnému žánru. „Vždycky jsem inklinovala k tragédiím, ale ty zažívám v životě, tak na jevišti upřednostňuji komedii,“ říká s nadsázkou. Co naopak herečka příliš nevyhledává, je improvizace. „Improvizaci nemám ráda, protože si nepřijdu tak pohotová. Nicméně jsou herci, kteří tě improvizaci naučí, protože oni tak improvizují, že ti nic jiného nezbývá,“ vysvětluje.

Michaela Kuklová má nálepku pohádkové princezny, korunku si na hlavu posadila v pohádkách O princezně Jasněnce a létajícím ševci nebo Z pekla štěstí. „Nemůžu si stěžovat, protože mi neustále dorůstají generace, já tak nemusím točit a pořád mě děti poznávají. Jenom se nesmím moc měnit,“ směje se. „Jasněnka byla moje životní role z toho hlediska, že mě uvedla ve známost. Moje osobní role je pak Eliška v muzikálu Tajemství Daniela Landy.“

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou herečka Michaela Kuklová a publicista a scenárista Ivo Šmoldas

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související