Nad budoucností Šlágr TV visí velký otazník, start v multiplexu 24 vyřešil problém pouze divákům

16. září 2020

Mezi provozovatelem televize a Českými Radiokomunikacemi běží nadále platná smlouva. To je důvodem, proč jsou v multiplexech telekomunikační firmy nadále aktivní programové pozice po stanicích Karla Peterky.

Zakladatel hudební a teleshoppingové stanice Šlágr TV Karel Peterka musí vyřešit vážný problém, který ohrožuje existenci jeho televizního byznysu. Jde konkrétně o vztah mezi jeho firmou Česká muzika, kde figuruje v pozici jednoho ze tří jednatelů, a Českými Radiokomunikacemi. Šlágr TV ani Šlágr 2 už sice v žádném z pozemních multiplexů operátora nevysílají, mezi oběma subjekty ovšem nadále běží platná smlouva. To je i důvodem, proč v sítích Českých Radiokomunikací jsou nadále aktivní programové pozice.

Peterkova firma je tak ve velmi nepříjemné pozici. Šlágr TV ani Šlágr 2 už sice není možné v multiplexech telekomunikační firmy sledovat, nicméně dluh za distribuci signálu se tímto nadále navyšuje. Jaký vývoj bude mít celá kauza, lze v tuto chvíli pouze spekulovat. Jednou z možností je ale pochopitelně i nepříjemná právní dohra. Do celé záležitosti se před několika týdny vložil ostravský podnikatel a hudebník Radim Pařízek, který poskytl Šlágr TV volnou kapacitu v multiplexu 24 prostřednictvím své společnosti Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související