Natáčení Tmavomodrého světa mě posunulo, vzpomíná herec Kryštof Hádek

18. květen 2016

Úderem 10. hodiny v rozhlasovém studiu dosnídal chlebíček herec Kryštof Hádek a mohlo začít vysílání Hosta Radiožurnálu. Držitel Českého lva za film Kobry a užovky přiznal, že různá ocenění za herecké výkony jednoduše rozestavil po bytě.

Na svou první filmovou roli však nezapomněl – zahrál si Vojtíška v Tmavomodrém světě. „Tehdy mi říkali, ať si to užiji, protože ničeho podobného se už nedočkám. Takových velkých natáčení se člověk neúčastní každý rok,“ uznává Kryštof Hádek v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Tehdy vstoupil dnes známý herec do světa filmu. „Posunulo mě to v životě,“ uznává s tím, že i díky této roli se dostal na britskou hereckou školu. „Ve 20 letech je dobré zbavit se vlivů rodiny a kamarádů. Člověk si uvědomí, že na něj nejsou všude zvědaví,“ přibližuje.

Kdyby měl vybrat jeden dva filmy, které by prezentoval svým dětem, vybral by rozhodně Tmavomodrý svět. „Ale vlastně relativně všechny. Nemám filmy, za které bych se styděl,“ tvrdí.

Audio záznam rozhovoru, ve kterém se dozvíte mnoho dalšího, si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio