Návrat do NHL? „Dveře tam určitě zavřené nemám. Boston by byl číslo jedna,“ tvrdí hokejista Krejčí

Jak se změnily ambice týmu HC Olomouc s příchodem posily z NHL? Jak se v poslední době změnila nejlepší hokejová liga světa? Jaké má Krejčí plány do budoucna? A jak vnímá olomouckou hokejovou halu? Hostem sportovní talkshow Čistá hra Martina procházky je bývalý útočník Bostonu Bruins a momentálně hráč HC Olomouc David Krejčí.

Je možná varianta, že by ses vrátil na play-off do Bostonu?

Vím, že se o tom psalo. Já nevím, jak to časově vychází, ale když podepíšu smlouvu, tak ji splním. Podepsal jsem na jednu sezonu a co se stane po ní, nevím. Soustředím se na to, že budu hrát za Olomouc a chci udělat play-off. Tam nikdy nevíš, co se stane. Když tam jsi, tak chceš vyhrát další sérii. Jak to jednou skončí a jak to bude časově se uvidí. Nic bych neshazoval ze stolu, ale že bychom měli s Olomoucí poslední kolo před play-off a já bych se sbalil a odjel do Ameriky, tak to se nestane. Nejsem takový hráč ani člověk.

Čtěte také

A plánuješ ještě někdy návrat do NHL?

Dveře tam určitě nemám zavřené, ale vždycky se soustředím na sezonu, která je přede mnou. Do toho dám 100 procent, potom si někam odjedeme s rodinou a uvidíme, co se stane – jestli budou nabídky, jestli se mi bude chtít, jestli to bude dávat smysl pro rodinu. Bude záležet na hodně věcech a uvidíme.

Pokud by ta nabídka přišla, chtěl bys zkusit jiný klub, nebo by ses radši vrátil do Bostonu?

Uvidíme, co se stane. Boston je moje město, cítím se tam jako doma, mám tam hodně kamarádů, takže určitě by byl Boston číslo jedna. V NHL je to ale hodně o byznysu. Když nebudou mít místo a já se budu cítit na NHL, tak bohužel. Asi by tam byly i jiné varianty, ale Boston by byl určitě číslo jedna.

Když se ohlédneš za svojí hokejovou kariérou, která část podle tebe byla nejlepší?

Budu rád vzpomínat na rok 2011, kdy jsme vyhráli NHL. To jsou vzpomínky na celý život. Čím jsem ale starší, tak to beru jinak. Měli jsme další dvě finále a já jsem cítil, že jsem byl každý rok lepší a vyspělejší a vážím si toho jinak. Potom do toho vstoupila rodina. Každý rok byl lepší a lepší. Jak jsou děti starší a je s nimi sranda a i na ledě se cítím líp. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
autoři: Martin Procházka , vla
Spustit audio

Související