Návrat do zápasového rytmu pro Moru úspěšný nebyl. S Třincem prohrála i třetí zápas v sezoně

22. leden 2022

Olomoučtí hokejisté nezískali v předehrávce 57. extraligového kola na ledě Třince ani bod. Kohouti díky vlastní brance domácího Vladimíra Draveckého, který nechtěně usměrnil do branky nahrávku Petra Strapáče, brzy vedli 1:0, nakonec ale prohráli 1:3. 

Trenér Olomouce Zdeněk Moták litoval, že jeho tým nedal více branek. Šance na to totiž měl. „Bylo to vyrovnané utkání. Jsem zklamaný z výsledku, ale ne z výkonu. Nebyl úplně zlý, v průběhu celého zápasu jsme si vytvořili řadu nejen střeleckých, ale i brankových příležitostí. Neskórovali jsme víc než jednou, a to nestačí. Dá se to uhrát na 1:1, ale málokdy se to podaří,“ bědoval Moták.

„Dá se to uhrát na 1:1, ale málokdy se to podaří.“
Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc

Mora nastoupila po bezmála dvoutýdenní pauze, naposledy hrála v neděli 9. ledna proti Kladnu. Extraligovým programem dost zamíchala nákaza koronavirem v šatnách napříč celou soutěží.

Návrat do zápasové akce si Hanáci tak trochu zkomplikovali sami. Dvakrát špatně střídali, čímž dali Ocelářům šanci na vyrovnání, a v závěru se pak připravili o možnost většího tlaku ve finiši. I kvůli tomu na Oceláře nestačili ani ve třetím vzájemném duelu sezony. 

Co k utkání řekl kapitán Olomouce Jiří Ondrušek? Poslechněte si v jeho pozápasových ohlasech.

autoři: David Procházka , dja
Spustit audio