„Nebýt Hanky, tak bych byl poloviční.“ Miloš Zapletal a jeho žena Hanka u Jana Čenského

17. červenec 2022

Miloš Zapletal byl několik let spojen s Českou Miss. Dnes žije po většinu roku se svojí ženou Hankou na farmě za Prahou a bydlí v domku po dědovi. Proč se rozhodl opustit Prahu a hudební branži? Se kterými Miss se Miloš Zapletal stýká? Proč popletl vyhlašování vítězky? O čem je knížka Za zády slavných? Po kom se jmenují pokoje na farmě?

Miloš Zapletal zastupoval různé kapely a svoji ženu poznal v umělecké agentuře. „Dával si bundu na moji židli. Byla tak těžká, že když jsem se zvedla, tak židle spadla. Požádala jsem ho, aby si bundu pověsil a začali jsme se spolu bavit,“ říká Hanka Zapletalová. „Když jsem zakládal Art Production K, tak Hanka byla první, kterou jsem oslovil. Byla excelentní produkční,“ dodává Miloš Zapletal.

Farmě jsem chtěl vrátit život

Proč se rozhodl opustit Prahu a hudební branži? „Já na tu farmu jako dítě chodil. V roce 1951 ji majitelům vzali a nechali zdevastovat. „Když jsem začal trošku vydělávat, tak jsem si řekl, že jí vrátím život. V roce 2000 jsem ji koupil od vnuka původních majitelů a za 11 let jsme ji otevřeli. Farma se jmenuje Blaník, protože stojí pod Blaníkem. Je tam hotel, restaurace, zvířátka.“ První akcí byla jejich svatba. „Hanka se za 14 dní stala stejně výkonnou manažerkou farmy. Proběhlo tam i setkání missek, protože od první Miss uběhlo 30 let.“

Manželé Zapletalovi se perfektně znají. Jak správně tipla Hanka, Milošovým oblíbeným zvířetem je kůň, má rád nudle s mákem nebo něco sladkého, dobré bílé víno a rád jezdí do Itálie.

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související