Nebývale vyrovnaná baráž. Týmy bojující o extraligu dělí jediný bod

12. duben 2017

Baráž o hokejovou extraligu má za sebou sedm kol a nabízí hodně napínavou podívanou. Týmy si berou body navzájem, a tak je situace v tabulce tak vyrovnaná, že o pozicích týmů rozhodují jednotlivé góly. Vedoucí Jihlava má 11 bodů, poslední Pardubice na ni ztrácí pouhopouhý bod. Je tak jasné, že do zbývajících soubojů je o drama postaráno.

„Hodně vítězí hostující mančafty, je to tak padesát na padesát, takže je jedno, jestli hrajete doma nebo venku. V Pardubicích i v Budějovicích jsou fantastičtí, takže když hrajeme venku, je tam skvělá kulisa, není tam moc velký rozdíl,“ říká útočník Českých Budějovic Tomáš Vak.

Jeho tým v posledním kole obral o všechny body Pardubice na jejich ledě. Jihočeši tak potvrdili, že „můj dům, můj hrad“, v baráži rozhodně neplatí. „Všechny čtyři mančafty jsou vyrovnané, takže může vyhrát kdokoli,“ dodává Vak.

Čtěte také

S vyrovnaností týmů bojujících o první ligu ale nesouhlasí v Pardubicích. „Hrajeme s první ligou. Měli bychom jim dát pět gólů a být v klidu. Místo toho se každý zápas taháme o jeden gól, to je nezodpovědnost a naše chyby,“ říká Petr Čáslava.

Pardubičtí bojovali o třetí výhru v řadě, ta ale nepřišla. „Když se budeme nervovat, bude to akorát horší. Náš největší nepřítel je strach. Když se nebudeme bát a budeme hrát to, co máme, tak věřím, že uspějeme,“ zůstává optimistou pardubický obránce Petr Čáslava.

Extraligisté z Pardubic a Karlových Varů sice mají v baráži kladné skóre, ale deseti body zaujímají místa, která by pro příští sezonu znamenala sestup. Extraligové vstupenky drží v rukou Jihlava a České Budějovice, mají ale jen o jediný bod navíc.

Karlovy Vary v domácím prostředí poprvé zabraly, když porazily vedoucí Jihlavu. „Byli jsme bez pohybu, Vary nás zatlačily, všude byly dřív, z toho pramenily naše fauly a jejich šance. Musíme začít hrát naší hru,“ burcuje kapitán Jihlavy Tomáš Čachotský.

Ve hře je ještě patnáct bodů a nejbližší zápasy se hrají v pátek, kdy Jihlava hostí Pardubice a Budějovice přivítají Energii.

autoři: apr , gut , VM
Spustit audio