Nečekal jsem, že rap bude nejposlouchanější žánr v Česku, říká autor twitterového účtu Out Of Context Czech Rap

25. květen 2023

Milan Bartoušek je zakladatelem twitterového účtu Out Of Context Czech Rap. Kromě toho zveřejňuje podcastové rozhovory s vybranými hosty z tuzemské rapové scény. Jak se od anonymního admina dostal k vlastnímu podcastu? Jakým směrem se podle něj český rap vyvíjí? A je česká rapová scéna připravená na vyšší zastoupení žen?

Účet Out of Context Czech Rap si vybudoval pevnou fanouškovskou základnu. Na Twitteru má aktuálně přes 29 tisíc sledujících a svým obsahem nejen baví, ale také spojuje komunitu příznivců českého rapu.

Čtěte také

„Mě fascinovala česká rapová kultura. Hrozně mě bavilo sledovat ty lidi, koukat na rozhovory a spojovat si, co kde řekli. Je to takový dost nerdský, řekl bych, ale já v tom prostě našel zálibu,“ vysvětluje Bartoušek svoji motivaci k založení účtu.

Podle něj se tuzemská rapová scéna vyvíjí obrovskou rychlostí. „Viktor Sheen s Calinem jsou v Český republice nejposlouchanější umělci za poslední tři roky nejen v rapu, ale napříč žánry. To je masivní, to by mě vůbec nenapadlo, že se někdy stane,“ říká.

Jaký je koncept Out Of Context účtů? Jak se Milan Bartoušek dostal od anonymního admina k vlastnímu podcastu? A co si myslí o relevanci tuzemských hudebních cen? Poslechněte si Vlnu! A pokud vás zajímá domácí rapová scéna, nepřehlédněte novou sérii podcastu Brrrap.

Spustit audio