Nedobrovolně se vykoupali ve Vltavě, přesto dokázali vodácký maraton vyhrát

16. říjen 2017

Krumlovský vodácký maraton přilákal závodníky z 23 zemí celého světa. Motor České Budějovice před utkáním s Přerovem odvolal trenéra. O volejbalové tituly bojovali veteráni. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Už patnáctý ročník má za sebou mezinárodní Krumlovský vodácký maraton. Také letos odstartoval ve Vyšším Brodě a Rožmberku, zúčastnilo se zhruba tisíc závodníků z 23 zemí.

V kempu Na Pískovně organizátoři připravili atraktivní tradiční přeběh a o pár metrů dál nachystala Tereza Ebenhöhová občerstvovací stanici. „Je tu šťáva, čaj a guláš. Kdo nebude chvátat, kdo jede jen pro zábavu, si může dát guláš. Pro závodníky máme nakrájené banány, hroznové víno, müsli tyčinky, čokoládu, všechno na doplnění energie,“ popisovala.

Krumlovský vodácký maraton vyhrála posádka K2 Jakub Zavřel a Tomáš Ježek. Ten v cíli vyprávěl nadšeně, přestože se s kolegou nedobrovolně ve Vltavě koupal: „Ta koupel nás tedy dost rozhodila. Snažili jsme se to ale dojíždět, protože jsme věděli, že před námi zase nejsou úplně nejsilnější. Ti rychlí soupeři nám to usnadnili, protože měli defekt.“

Výkon posádky chválil i ředitel závodu Lukáš Novosad. „Já jsem moc rád, že se to klukům povedlo, určitě si to zasloužili. Zažili si komplikace na trati, hned na druhém jezu vyplavali, znovu nastoupili do lodi, předjelo je zhruba deset až patnáct silných soupeřů, ale zvládli to a soupeře dojeli tak, že zvítězili s relativně s komfortním náskokem,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V extralize volejbalistů vybojoval Jihostroj České Budějovice další třísetové vítězství, tentokrát v Ostravě.

Volejbalisté nad 50 let bojovali o mistrovské tituly v Jindřichově Hradci

O mistrovské volejbalové tituly v kategorii nad 50 let se hrálo v Jindřichově Hradci. V superveteránech vyhrál tým, který se jmenuje Pivovar Svijany, v ženách bylo nejlepší družstvo VK Křenovice.

Karolína Koloušková, která ve své kariéře hrála třeba také v Turecku a ve Francii, skončila s Braníkem třetí. A potvrdila, že ani po padesátce touha po vítězství nevyprchá. „Naopak, myslím si, že u té starší generace to platí obzvlášť. Mě strašně překvapuje, kolik mužstev se sešlo, jaká je úroveň, jak všichni chtějí, jak makají, je to výborné,“ komentovala.

Hokejisté Motoru České Budějovice zvládli utkání WSM ligy proti Přerovu 3:0. Místo odvolaného Antonína Stavjani kormidlovali tým Martin Štrba a František Bombic. Kapitán Zdeněk Kutlák, který dal jeden gól a na jeden nahrál, popisoval, jak změnu vnímal. „To se dotkne asi každého v týmu, na druhou stranu, jsme profesionálové a tohle je byznys, takové věci se dějí. Já musím říct, že oba trenéři se toho dnes zhostili dobře. Momentálně nám to ale nějak nelepí, doufám, že se to brzy otočí a budeme moct diváky v aréně potěšit více brankami.“

Tabulka:

V Ondrášovka krajském přeboru vyhrál Jindřichův Hradec nad Čimelicemi 3:2, Dražice nad Novou Včelnicí 1:0, Protivín porazil Dačice 3:0, Katovice Táborsko dokonce 5:0 a Sezimovo Ústí Rudolfov 1:0. Olešník - Želeč 1:3, Třeboň - Hluboká 0:2 a Milevsko - Osek 1:1.

V tabulce je první Želeč s 26 body. O dva body pozadu je Jindřichův Hradec a za nimi dvacetibodové týmy Protivín a Táborsko. Tabulku uzavírají s jedenácti body Hluboká a Osek, desetibodová Nová Včelnice a Dačice se čtyřmi body.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio