Nejdražší olympiáda v historii. Jaké jsou výhledy do budoucnosti olympijských her?

30. červenec 2021
Tribuna

Jsou to zvláštní olympijské hry, plné různých omezení a naopak prosté fanoušků. Japonská olympiáda nám v těchto dnech ukazuje řadu důvodů, proč by měl jejich formát projít reformou. V Tokiu se konala řada protestů a veřejné mínění je proti samotnému konání her.

„Omezení domácích fanoušků ale bylo možná jednou z nejrozumnějších věcí na současné olympiádě,” poznamenává Vojta Ondráček. „Už nyní to jsou ale nejdražší hry v historii. Zůstane po nich obrovský dluh a je otázka, kdo ho bude splácet. Jediný u koho víme, že to nebude, je Mezinárodní olympijský výbor,” glosuje Vojta.

Podle Martina Vaita by nebylo vůbec od věci, kdyby se olympiáda proměnila do podoby jakéhosi globálního sportovního festivalu, který by trval klidně i déle než současné tři týdny. S tím ale nesouhlasí Vojta Jírovec ani Ondráček. Proč? Poslechněte si nový díl sportovního magazínu Tribuna.

Sportovní magazín Tribuna se dívá na zoubek probíhajícím letním olympijským hrám. Co je na nich zkaženého a kde se naopak skrývá naděje? Více v novém dílu Tribuny.

autoři: Martin Vait , Vojtěch Ondráček
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka