Nejen filmy, ale program na celý večer nabídne nově letní kino v Českých Budějovicích

27. květen 2021

Filmové projekce, ale také koncerty a divadelní představení má pro letošní sezónu na programu letní kino Háječek v Českých Budějovicích. Venkovní scénu loni převzali noví provozovatelé, kteří nabídnou několik novinek.

„Jsme fanoušci letního kina a vždy jsme ho rádi navštěvovali, ale mně osobně připadalo, že by mohlo mít víc energie i lepší programovou náplň. Nakonec mě tedy napadlo zkusit sehnat lidi, kteří by do toho šli a tu energii tam vnesli,“ vzpomíná marketingový manažer Milan Pleva.

Jednou z hlavních změn je podle něj to, že program už nebude omezený jen na projekci filmu. „Otevřeme brány už dvě a půl hodiny před začátkem filmu, bude tam nějaký program, takže lidé si můžou dát večeři, posedět, popovídat s přáteli. Před začátkem filmu se klidně dá udělat i dvouhodinový koncert,“  popisuje.

Milan Pleva a Kristýna Novotná z týmu, který provozuje letní kino Háječek v Českých Budějovicích

Více otevřít areál chce i programová ředitelka Kristýna Novotná. „Je to kulturní prostředí a chtěli bychom, aby tam lidi nešli jen na film, ale aby si dali něco dobrého, pozvali tam někoho na rande, užili si prostě tu fajn atmosféru léta,“ vysvětluje.

Letní kino Háječek v Českých Budějovicích letos zahájí sezónu 4. června. „Snažíme se udělat hodně pestrý program, aby si tam jakákoliv cílová skupina něco našla. Může se tak stát, že jeden den půjdete na koncert kapely Jelen nebo Chinaski a druhý den můžete jít na Babouky. Naším cílem je otevírat ten prostor opravdu do široka, proto jsme do toho šli,“ připomíná Kristýna Novotná.

Vstupné na všechny projekce bude ve výši 50 korun. První večer je na programu Návrat do budoucnosti, pro druhý večer vybrali diváci hlasováním film Vesničko má středisková. Právě komedie jsou podle Kristýny Novotné jednoznačně nejžádanější. „Ono to k tomu letnímu kinu prostě patří, protože člověk se chce bavit a nasávat atmosféru,“ doplňuje.

Provozovatelé nabídnou i speciální tematické večery. Například ve francouzský večer spojí francouzský film, francouzské bistro a francouzskou náladu.

„Snažíme se vždy tu akci pojmout od začátku do konce, abychom navodili atmosféru. Myslím si, že to je asi budoucnost těchto akcí, nenabízet jenom film, ale i celkovou náladu okolo,“ uzavírá Kristýna Novotná.

Celý rozhovor s Kristýnou Novotnou a Milanem Plevou o nadcházející sezóně letního kina Háječek v Českých Budějovicích si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související