Nejhezčími místy u Solné komory v Horním Rakousku vás provedou stezky pro pěší i cyklisty

16. květen 2021

V poslední době jsme se za hranice naší země moc nepodívali. Jakmile se ale uvolní opatření spojená s pandemií koronaviru, můžeme vyrazit tam, kam to máme z Jihočeského kraje nejblíž.

Jedná se o Horní Rakousy. A právě v této spolkové zemi na severu Rakouska pracuje jako manažerka centrály cestovního ruchu Oberösterreich Tourismus Jitka Zikmundová, která byla hostem ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice.

„Momentálně je situace taková, že turista musí v Rakousku nastoupit karanténu, to samé platí pro návrat do České republiky, ale pořád se to mění. Já všem doporučuji sledovat web ministerstva zahraničních věcí, tam je rozcestník pro cestování, který uvádí podmínky pro každou zemi. Všichni očekáváme, že opatření už by se měla uvolnit a v Rakousku se od 19. května otevírá veškerá turistická infrastruktura, hotely, restaurace, atrakce,“ uvádí Jitka Zikmundová.

Horní Rakousy nabízí krásnou krajinu, hory, pastviny, jezera. Nejatraktivnější pro turisty je oblast Solné komory. „Tam se skutečně snoubí jezera a hory. Těch jezer je sedmdesát, ono se to nezdá, my známe ta velká, ale je tam ještě spousta malých. Jsou tam vybudované stezky pro pěší i cyklisty, které vedou kolem nejhezčích míst. Jsou velmi dobře značené, etapové a zvládne je každý,“ doporučuje Jitka Zikmundová.

Celý rozhovor s Jitkou Zikmundovou o Horním Rakousku si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související