Nejkrásnější silničky v republice, chválili si řidiči historických vozů při South Bohemia Classic

11. září 2017

Jihočeským krajem projížděly historické automobily. V Roudném hrály fotbal týmy ze šesti zemí. Tabulku krajského přeboru vede Želeč. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jižní Čechy hostily stylovou rallye historických automobilů South Bohemia Classic. Nejstarší babičkou na trati byla Pragovka z roku 1938, ale i další nádherné vyšperkované automobily poskytly pastvu pro oči i pro uši.

Během dvou dnů projížděli závodníci v setinové rallye jihočeskými městy a vískami. Zavítali třeba v noci do Českého Krumlova, vyrazili na území Německa a Rakouska, objevili se na Lipensku. „Trasa je jako každý rok nádherná, protože máme tady na jihu nejkrásnější silničky v republice,“ chválil jeden z organizátorů Michal Pavlíček.

Na trase byly třeba historické Pragovky, Jaguary, Mercedesy a další. V Austinu Healey jel Martin Wendsche. „Přijeli jsme z Brna po vlastní ose, takže jsme trochu nahřátí. Máme vůz z roku 1958, který byl prodán do Jihoafrické republiky a v 90. letech byl zrenovován v Německu,“ doplnil.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Začneme malým výletem na baseball, za hlubockými desetiletými šikovnými nadějemi. V lize vyhráli domácí nad Plzní 9:1 a Matěj Kubát o soupeřích vyprávěl: „První zápas jsme hráli proti Plzni. Byli docela dobrý, ale porazili jsme je. Já bych to chtěl dotáhnout v baseballu až do extraligy.“

Talentovaný baseballista Matěj Kubát z TJ Sokol Hluboká

Hokejová WSM liga začala pro Motor České Budějovice skvěle. Tým vyhrál 5:2 v Litoměřicích.

V E.ON Junior Cupu desetiletých nadějí se pod dohledem bývalého reprezentanta Jan Kollera odehrávala opravdová fotbalová paráda. V Roudném u Českých Budějovic se proháněli chlapci a dívky, soupeřily týmy ze šesti států Evropy. První místo patří Anderlechtu Brusel, ten porazil ve finále Spartu na penalty.

V krajském přeboru fotbalistů Sezimovo Ústí - Jindřichův Hradec 0:0, Čimelice - Dačice 2:1, Rudolfov - Protivín 2:1, Osek - Dražice 6:0, Želeč - Nová Včelnice 6:0, Třeboň - Katovice 1:0, Milevsko - Olešník 2:1.

Hluboká - Táborsko 1:6. Úvod byl šokující. V osmé minutě už domácí prohrávali 0:3 a v 17. minutě si dali vlastní gól. Stoper a kapitán Táborska Michal Mácha podobný start asi nikdy nezažil. „Jsme určitě rádi, že nám to takhle padlo, že jsme mohli hrát v klidu. Sice nám pak domácí ukázali, že také umí fotbal hrát, měli tam šance, ale naštěstí jsme vedení udrželi,“ komentoval.

V tabulce je první Želeč (13 bodů) před Čimelicemi (11 bodů) a Táborskem, Olešníkem a Milevskem (10 bodů). V závěru tabulky jsou Nová Včelnice a Sezimovo Ústí s jedním bodem a bez bodu poslední Katovice.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio