Nejlepší jihočeský badmintonista Pavel Florián ukončil kariéru

31. červenec 2015

Badminton patří v Jihočeském kraji k oblíbeným sportům. Český Krumlov se dá dokonce považovat za českou baštu tohoto sportu. Pavel Florián se právě z Krumlova vypravil na Evropské hry do Baku. Hrál výborně, ale po návratu prozradil, že končí kariéru.

„Není to úplně tak, že bych končit chtěl, ale začal jsem mít zdravotní problémy. A kdybych v intenzivním tréninku pokračoval, mohlo by mi to ubližovat,“ vysvětlil Pavel Florián, který je nejlepším jihočeským badmintonistou všech dob.

Turnaj v Baku byl tak poslední mezinárodní akcí v jeho kariéře. V uplynulých letech na českých, evropských i světových kurtech posbíral řadu úspěchů. „Hodně si cením všech titulů mistrů republiky. V párových disciplínách v kategorii dospělých jsem jich získal šest,“ řekl.

Váží si ale také několika startů na mistrovství Evropy a na juniorských mistrovství světa. Jeho osobním maximem bylo 56. místo na světovém žebříčku v deblu a 79. místo singlu. „To možná na první pohled úplně zajímavě nevypadá, ale lidé, kteří se vyznají v badmintonu, vědí, že pro českého hráče je to vynikající výsledek,“ komentoval.

Pavel Florián si badminton zamiloval. Podle jeho slov je to hra, díky které poznal nejen svět, ale především sám sebe. I proto chce u tohoto sportu zůstat, i když už ne jako aktivní hráč.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio