Nejméně další půlrok bude oblékat dres Baníku Ostrava fotbalista Milan Baroš

15. únor 2019

Během podzimní části sezony fotbalový útočník Baníku Ostrava Milan Baroš vstřelil hattrick, byl vyloučen a dostal čtyřzápasový trest. Ale na jaře jako kapitán zase povede svůj klub za úspěchem. Spekulace o konci kariéry vzaly za své.

„Slyším to co půl roku, neřeším to. Dokud budu zdravý a dokud mě to bude bavit, budu hrát. V kabině teď máme super partu, daří se nám – samozřejmě to všechno je podložené těmi výsledky, že je ta nálada pozitivní. Doufám, že to vydrží. Uvidíme, co se mnou bude dál,“ usmívá se Baroš.

V zimní přípravě ale nemohl odehrát tolik zápasů. Nejdříve se z logických důvodů vyhýbal umělé trávě a na tureckém soustředění zase nepřálo počasí.

První jarní utkání před týdnem na hřišti pražské Dukly odehrál osmatřicetiletý Milan Baroš celé. Vedle nové posily Nemanjy Kuzmanoviče, který dal jediný gól Baníku.

„Je to výborný fotbalista, to poznáte už na první pohled. Je dobře, že jsme tam vpředu teď čtyři, nemusí se to lepit. Trenér má varianty, aby sestavu mohl promíchat i podle soupeře,“ upozorňuje Baroš, že vedle něho a Kuzmanoviče může Páník do útoku počítat se Senegalcem Diopem a bratry Šašinkovými.

Vzhledem k větší porci zápasů v novém modelu ligové soutěže to bude potřeba. „Je to zajímavé pro lidi. Myslím, že když bude pěkné počasí a bude se hrát ta nástavba, budou stadiony plné. Navíc i manšafty, které skončí třeba desáté, se můžou do Evropy dostat. Je to zajímavější, pořád je o co hrát,“ říká k rozdělení tabulky na tři skupiny a nadstavbovým zápasům největší osobnost české fotbalové ligy Milan Baroš. Už v sobotu se s Baníkem postaví proti Liberci.

autor: ddp
Spustit audio

Související