Největší WTA turnaj v Česku: Můžete se těšit na kvalitní ženský tenis, láká organizátorka

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Hlaváčkovou je organizátorka největšího WTA turnaje v Česku a bývalá tenistka Eva Slaninková. Jak se dostala k pořádání tenisových turnajů? Naplňuje ji její práce? A má větší radost, když vyhraje turnaj v Ostravě česká reprezentantka než zahraniční tenistka? Poslechněte si celý rozhovor!

Blíží se největší turnaj kategorie WTA v Česku. Kvalifikace začíná už příští týden. Na co se můžou fanoušci tenisu v Ostravě těšit?

Doufám, že se můžou těšit na kvalitní ženský tenis. Kvalifikace začíná v sobotu a bude se hrát v atletické hale v Ostravě. Máme tam připravené dva kurty, ale bohužel to bude bez diváků. Ti budou moct až na hlavní soutěž do velké arény, takže je přivítáme až od pondělí 20. září. Doufáme, že bude plno.

Čtěte také

Jaké budou největší hvězdy turnaje?

Doufejme, že přijedou všechny, které se přihlásily. Máme čtyři hráčky z TOP 10 a jedenáct hráček z TOP 20. První cutoff byl 35.To znamená, že se list uzavřel a poslední hráčka, která jde přímo do hlavní soutěže, je 35. na světě.

To je až neuvěřitelné. Vím, jak složité je v současné době dát dohromady turnaj a mít ho tak kvalitně obsazený. Nahrává vám vaše pozice v kalendáři?

Vzhledem k tomu, že se dohrává US Open, jsou tři týdny volna a potom se jede do Indian Wells, což je taky v Americe, tak to není úplně pro všechny hráčky světa ideální termín. Pro Evropanky ale stoprocentně je, protože nechtějí zůstávat v Americe. Navíc nám nahrálo to, že v tom týdnu nebude žádný další WTA turnaj.

Jak velká bude účast českých hráček?

Kromě Markéty Vondroušové jsou přihlášeny všechny.

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související