Někdy jsme mohli vyhrát, odpovídá to naší kvalitě. Vysočina Jihlava skončila v II. lize sedmá

31. květen 2021 07:00

Fotbalisté Jihlavy zakončili letošní sezonu výhrou. V posledním kole druhé ligy porazili Chrudim 3:1 a v tabulce obsadili konečné sedmé místo.

Tým Vysočina Jihlava, který byl v minulých letech zvyklý bojovat o postup do I. ligy, se musel letos chvílemi strachovat o to, aby nesestoupil.

Zvláštní sezóna

Hvizd rozhodčího ukončil duel mezi Vysočinou a Chrudimí a tím také celou druholigovou sezonu. „Byla zvláštní, byla těžká, někteří hráči hráli poprvé profesionální fotbal v tomto týmu. Věřím, že ta sezóna nám všem, zejména těm mladým hráčům, pomůže,“ hodnotil krátce po výhře 3:1 nad Chrudimí jihlavský trenér Aleš Křeček.

Jeho svěřenci nakonec obsadili v druholigové tabulce sedmé místo. „Vždycky jde udělat něco lépe, některé zápasy jsme mohli vyhrát, asi to odpovídá té naší kvalitě.“

Boje o postup

Fotbaloví fanoušci byli v uplynulých letech zvyklí vídat Vysočinu v bojích o postup. Na jaře ale chvílemi museli trnout, Jihlava se totiž několikrát ocitla nebezpečně blízko sestupovým pozicím. „Já to prožíval pořád relativně v klidu. Kluky vidím, čeho jsou individuálně schopní, a to vše je potřeba dát do toho týmového pojetí. Ne vždycky se to daří, ale nechávalo mě to v klidu. Jsme pořád schopni tři, čtyři zápasy po sobě v klidu vyhrát, a to vám na útěk z pásma sestupu stačí,“ věřil šéf klubu Lukáš Vaculík.

Podle brankáře Adama Jágrika je potřeba brát sedmou příčku jako dobrý výsledek. „My jsme samozřejmě chtěli skončit v úplně jinačích patrech tím, jak se ta sezóna vyvíjela. Myslím ale, sedmé místo je dobré. Není to krásné, ale je to nakonec dobré.“

Adam Jágrik, fotbalový brankář

Mladý gólman zažil v duelu s Chrudimí svou jihlavskou druholigovou premiéru. Teď přemýšlí, kam umístí vítězný dres. „Dres na památku určitě půjde domů. Uvidíme, jestli ho věnuji mamince nebo jestli si ho nechám,“ usmívá se jedenadvacetiletý fotbalový brankář Adam Jágrik.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související