Německá stanice 90s90s v DAB+ s vyšší zvukovou kvalitou

25. leden 2023

Společnost Antenne Deutschland začala šířit ve svém druhém německém celoplošném digitálním rozhlasovém multiplexu stanici 90s90s s vyšší zvukovou kvalitou. Po dobu prvních lednových dní byla distribuce řešena provizorně.

Na nedávnou novinku upozornil portál Satellifax s tím, že dosavadní řešení bylo nastaveno jako dočasné, mohlo jít například o klasický online stream. Antenne Deutschland může mít v případě stanice 90s90s k dispozici vysílání přímo ze studia. Cílem provozovatele sítě je i v tomto případě nabídnout programy v co nejvyšší zvukové kvalitě. Jednotný datový tok stanic multiplexu Antenne DE je nastaven na hodnotu 72 kbps s kódováním HE-AAC, v1.

Rozhlasová stanice 90s90s se objevila v druhé německé celoplošné síti na konci loňského roku poté, co bylo ukončeno vysílání jediného celoplošného sportovního rádia pod názvem Sportradio Deutschland. Německo už je na poli DAB+ natolik rozvinutým trhem, že volnou programovou pozici nebylo těžké zaplnit a nový klient se tu objevil během několika dní. Multiplex Antenne Deutschland využívá plnou kapacitu pro šestnáct rozhlasových programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související