Nenechte se zmást kapitalismem. Prokrastinaci potřebujete jako sůl

28. únor 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová se tentokrát zamyslely (silné slovo, ale co už) nad tím, proč plýtvají tolik časem při neužitečných činnostech místo toho, aby psaly diplomky, eseje nebo trávily kvalitní čas s rodinou. To radši jsou ale na sociálních sítích nebo manicky uklízejí.

Prokrastinace je blízká i Ivetě, DJce, která také raději fičí na internetu, než aby třeba četla Bibli v originále. Iveta se věnuje stalkování cizích rodin na Facebooku, což je hobby, které sdílí se Zuzanou. Navzájem si tak posílají intimní výjevy ze života naprosto cizích Moravanů.

Iveta ještě sjíždí weby luxusních hotelů, na které nemá. Zuzana ve vypjatých situacích, kdy má odevzdat práci, googluje nýtované kufry, károvaná saka a to, jakou má Bradley Cooper manželku. Ivana klasicky tvrdí, že příliš neprokrastinuje. A všechny se nakonec shodnou, že nebýt nonstop efektivní je v pořádku. Pokud to ovšem netrvá celý den.

Pusťte si pořad o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, kolik hodin jste strávili sezením na balkóně místo čtení Kanta, a na to, že půlku pracovní doby strávíte na slevových portálech.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.