Neprůstřelný Janus vychytal Litvínovu čtvrtou výhru

1. říjen 2016

Hokejisté Litvínova si u svých fanoušků vyžehlili sedmigólový výprask z Brna. Verva porazila v 8. extraligovém kole na svém ledě Vítkovice 2:0. Chemici tak vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů.

Strůjcem litvínovského vítězství byl brankář Jaroslav Janus. 38 úspěšných zákroků znamenalo čisté konto. V černožlutém dresu pro slovenského gólmana výjimečná událost. "Druhá nula, asi mě skasírují kluci," usmál se Janus, který naposledy vychytal nulu před více než rokem proti Zlínu.

Svůj tým podržel hlavně v první třetině, kdy chytil tři tutovky soupeře. "Soupeř na nás vyběhl, hrál agresivní hokej a my udělali chyby na modré čáře. Oni čekali na přečíslení. V dalších zápasech se nám to nemusí vyplatit," varuje Janus.

Mizerné zakončení trápilo vítkovického trenéra Jakuba Petra. "Jsou to situace, které by extraligoví hráči měli proměňovat. A chci zdůraznit, že to není o smůle. Je to o šikovnosti a musíme na tom pracovat, protože nás to stojí body," trápí Petra.

Litvínov se za výhrou odrazil ve druhé třetině. Probudil ho vedoucí gól Hübla v přesilovce. "Od té doby se srovnala hra a jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát. Soupeř urputný a výborně bruslící. Díky gólmanovi jsme to zvládli. Úplně na hraně obětavosti jsme hráli, abysme body udělali," cenil si týmové morálky kouč vítězů Radim Rulík.

Nejvíc obouchaný byl Kristian Reichel, kterého sestřelil soupeř i puk. "Tenhle zápas bolel nejvíc, sotva melu nohama, jak jsem zmlácenej. Budu to vstřebávat tak tři dny. Asi si lehnu do ledové vany," líčil.

Reichel zápas dohrál a se svými spoluhráči se radoval ze čtvrté výhry v sezóně. Ta mile potěšila hrdinu Jaroslava Januse. "Super. Každé body jsou důležité. Jsem rád, že to bylo v řádné hrací době. Myslím, že nám to psychicky pomůže," řekl.

autor: dak
Spustit audio