Neuvěřitelné výhledy, tuny lesního ovoce a klid. A to jen kousek od turisty vyhledávaného Adršpachu

Naši reportéři stále putují Stezkou Českem a byli také už v Adršpašsko-teplických skálách. Samotné skalní město je mezi turisty velmi vyhledávané – je do něj dokonce regulovaný vstup. Jenže stačí trochu poodejít o kousek dál a vy nedaleko tohoto velmi známého a navštěvovaného skalního města nepotkáte skoro nikoho.

Zatím jen hlavně klapání našich turistických holí, sem tam zavrzání plecháčku přidělaného na karabině na batohu. Ale po prvních několika kilometrech Stezky Českem z Chvalče na Trutnovsku směrem k Adršpachu jsme zatím nepotkali kromě několika srnek nikoho.

Turisti až po 18 km cesty

První turisty jsme potkali až za Zdoňovem, skoro po 18 kilometrech cesty nedaleko tzv. Zdoňovských menhirů, vlastně jen zhruba km a půl od Adršpašsko-teplických skal.

Smějeme se, že jsou naši první turisti, které jsme tady potkali. Také oni nám potvrzují, že je to zde téměř liduprázdné: „Za námi jdou nějací lidi a ještě nějaké jsme potkali na vrchu, ale jinak vůbec. Není tam skoro nikdo.“

Čtěte také

Cesta přes Broumovsko

Adršpašsko-teplické skály jsou velmi vyhledávanou lokalitou a často tady bývají problémy, protože do skalního města může jen určité množství lidí, a ne na všechny se dostane. Přitom cesta po česko-polské hranici přes chráněnou krajinnou oblast Broumovsko nabízí neuvěřitelné výhledy, tuny lesního ovoce a hlavně klid.

autoři: Josef Ženatý , vma
Spustit audio

Související