Neviditelný herec století. Zapojte se do ankety a dejte nám vědět, koho v rozhlase posloucháte nejraději

6. březen 2023

Právě vybíráme nejpopulárnějšího herce nebo herečkou za uplynulých 100 let rozhlasového vysílání. Za vynikající role v rozhlasových hrách, skvělé výkony v četbách na pokračování nebo nezapomenutelné účinkování v dalších pořadech bylo nominováno 10 herců a 10 hereček. Komu dáte svůj hlas?

www.neviditelnyherec.cz
Hlasujte od pondělí 6. března, slavnostní vyhlášení výsledků vysíláme ve středu 12. dubna od 20:00.

Posluchačská anketa Neviditelný herec oceňuje nejpopulárnější herecké výkony na vlnách Českého rozhlasu už více než dvě desítky let. Letos, při příležitosti rozhlasové stovky, můžete hlasovat o titul neviditelného herce nebo herečky celého století.

V kategorii ženských hlasů najdete například jméno Daniely Kolářové, Dany Medřické nebo Vilmy Cibulkové. Mezi desítkou nominovaných v mužské kategorii je Viktor Preiss, Ivan Trojan a společně s nimi třeba Rudolf Hrušínský nebo Karel Höger. Jejich výkony vám rádi připomínáme na našem webu, v audioarchivu mujRozhlas a také ve vysílání Dvojky a Vltavy.

CHCI HLASOVAT >>

Každý hlasující obdrží od Českého rozhlasu jako bonus četbu Bylo nás pět v podání fenomenálního Františka Filipovského. Soutěžit můžete také o pět DAB+ rádií. Po jednom přijímači obdrží každý v pořadí tisící hlasující z prvních pěti tisíc hlasujících.

Slavnostní vyhlášení Neviditelného herce století proběhne na Nové scéně Národního divadla ve středu 12. dubna od 20:00 a vy můžete být prostřednictvím přímého přenosu u toho.

Nominované herečky

Jaroslava Adamová
Vilma Cibulková
Helena Dvořáková
Tatiana Dyková Vilhelmová
Věra Galatíková
Daniela Kolářová
Hana Maciuchová
Dana Medřická
Taťjana Medvecká
Pavla Tomicová

Nominovaní herci

Jiří Adamíra
Eduard Cupák
Karel Höger
Rudolf Hrušínský
Oldřich Kaiser
David Novotný
Viktor Preiss
Josef Somr
Ivan Trojan
Václav Voska

autor: maha
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.