Neviditelný. Může vést objev tajemství neviditelnosti ke štěstí? Lehce hororový příběh H. G. Wellse

10. červenec 2021

Co skrývá tajemný muž, který má kufry plné vědeckých přístrojů? Rozhlasová dramatizace slavného románu s Josefem Vinklářem, Oldřichem Vlachem a dalšími skvělými herci.

Účinkují: Petr Pelzer, Josef Vinklář, Martin Velda, Stanislav Zindulka, Věra Kubánková, Miloš Hlavica, Oldřich Vlach a Jiří Plachý
Napsala: Jarmila Svobodová
Dramaturgie: Ivan Hubač
Překlad: Jarmila Svobodová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: 1996

Podivný vědec Charles Griffin se jednoho sychravého dne ubytuje v odlehlém hostinci manželů Hallových. Vychází z pokoje pouze za tmy a nikdy si nesundá svůj černý plášť, černou šálu, tmavé brýle a klobouk naražený hluboko do čela. A nikoho nenechá, aby se mu podíval přímo do tváře. Pomocník Tom se hned po příjezdu tajemného hosta k smrti vyděsí. To, co viděl, odporuje zdravému rozumu: když si od něj vědátor přebíral v pokoji šálek čaje, vztáhl k Tomovi jen prázdný rukáv. Mezi rukávem a šálkem nebylo nic, přesto se však hrnek nerozbil. Kdo je ten tajemný muž? Kouzelník, uprchlý zločinec nebo snad ďáblův společník? Jen sirotek Tom jednoho dne zjistí, že Charles Griffin se po svých experimentech stal neviditelným, ale už neví, jak tuhle záležitost vrátit zpátky. Pomůže mu Tom? Ukradne kvůli podivnému cizinci koně a kočár manželům Hallovým, kteří se ho po smrti rodičů ujali? A doprovodí tajemnou bytost za doktorem Kempem, který jediný může znát způsob, jak se znovu stát viditelným?

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Lenka Veverková
Spustit audio