NHL považoval Lukáš Sedlák za uzavřenou kapitolu. Po přerušení angažmá v Rusku se tam ale vrací

5. září 2022

Odchovanec českobudějovického hokeje Lukáš Sedlák prožívá velmi turbulentní období. Během své kariéry si zahrál v NHL, prožil významnou etapu v Rusku, sbíral i reprezentační starty. Teď ohlásil znovu odchod do zámoří.

Ruské angažmá Lukáše Sedláka přerušil válečný konflikt na Ukrajině. „Je to trochu škoda, protože sezona byla po osobní i týmové stránce výborná. Mrzí mě, že to takhle skončilo. Příjemné to nebylo a bylo mi líto, že mi lidé psali různé věci a přitom o tom nic nevěděli,“ říká.

Smlouva s ruským klubem z Čeljabinsku je nyní na rok přerušená. „My jsme chtěli, aby zanikla úplně, ale to se nám nepovedlo. Uvidí se, co bude za rok. Zatím jsme nenašli způsob, jak smlouvu úplně ukončit,“ vysvětluje Lukáš Sedlák.

A tak se musel smířit pouze s přerušením kontraktu. V létě ale byl o jeho služby obrovský zájem. Nyní Jihočech míří opět do NHL, konkrétně Colorada Avalanche.

Když před časem z Ameriky odcházel, nedokázal si moc představit, že se ještě vrátí. „Už jsem to považoval za uzavřenou kapitolu. Odcházel jsem asi v šestadvaceti letech a myslel jsem si, že do Ameriky už se nedostanu. Nakonec mě mile překvapilo, že měli zájem. Snad se mi to povede, doufám, že si vybojuji nějaké místo a budu týmu prospěšný,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.