Nils Landgren v rozhovoru pro Grundfunk

30. květen 2021

Těšte se na rozhovor se švédským skladatelem a hráčem na trombon Nilsem Landgrenem, který vznikl ku příležitosti vydání jeho nového alba Funk Is My Religion natočeného s kapelou Nils Landgren Funk Unit. K tomu jako obvykle nálož funksoulových novinek pro tento týden v podání například Gizelle Smith, Dimitrise Dimopoulose, Niny Attal nebo Secret Night Gangu.

Zatímco 9. května jsme s baladou The Sun od Secret Night Gangu naše vysílání zavírali, tentokrát jsme jejich novinkou Journey Grundfunk rozjížděli. A moc se těšíme na debutovou desku. 

Full Flava chystají album Refreshed, na kterém se jistě objeví i nejnovější kousek z jejich produkce, Tempertonova klasika z repertoáru George Bensona Love X Love. V rámci singlu ji najdete nejenom ve Full Flava mixu, ale i v remixu od Incognito.

Rozhovor se švédským hráčem na trombon Nilsem Landgrenem se dotkl různých témat z jeho kariéry i nové desky. Album je k poslechu třeba tady:

Gizelle Smith vydala svou druhou a díky okolnostem nastalým v jejím životě emočně velmi silnou desku Revealing. Není nad čím váhat – poslechněte si ji, a pokud vás zaujme, podpořte Gizelle zde:

Pravidelná rubrika Groove Window zavítala do muzikantské kuchyně Dimitrise Dimopoulose, kterého z našeho vysílání znáte jako jednu polovinu dua Dimitris & Sulene. 11. června však bude debutovat se svojí vlastní sólovou deskou Take Me Out Tonight a právě z ní jsme zahráli dvě ukázky.

První ukázky z desky Pieces Of Soul od francouzské zpěvačky a kytaristky Niny Attal naznačovaly, že půjde o poměrně poklidné blues. To se nakonec týká jen zhruba poloviny alba – druhá je rozhodně větší „nářez“. Celá nahrávka se navíc točí okolo ústředního nástroje, kterým je kytara.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.